Yüzücülerimize çok kısa zaman aralıklarında besleyici ne yedirebiliriz sorusu hepimizin en büyük derdi.

Yemek seçen, seçmese de zaman bulamayan, zaman bulsa da aynı şeyleri yemekten bıkan ergenismus ve bebetoslara harika tarifler bulduk. (Linkleri gönderen yüzücü annesi Çağla Bozer’e teşekkürler)

Yapımı oldukça pratik ve hızlı muffinler çoğu yavrunun damak tadına uygun eklemelerle zenginleştirilebiliyor da.

Tarifin tamamını ve malzeme listelerini videonun altında bulabilirsiniz.

Afiyet olsun!

YULAFLI MUZLU MUFFİN

* 6 tane *
1 muz püresi
1 yumurta
½ çay kaşığı vanilya
¼ fincan bal
1 çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı tuz
½ fincan yoğurt
1 su bardağı süt
1½ su bardağı yulaf

Çilek
Yaban mersini
Elmalar
Böğürtlenler
Ahududu
Fındık ( Bu malzemeler isteğe bağlı )

Fırını 180ºC’ye kadar önceden ısıtın
Orta büyüklükte bir kapta, olgunlaşmış bir muzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Yumurtayı ilave edin ve karıştırın
Vanilya, bal, tarçın, tuz ve yoğurdu ilave edin ve karıştırın. Sonra yulafı karıştırın, en son da sütü ekleyip karıştırın.
Yağlanmış muffin kalıbının her gözünün 1/4 üne karışımdan koyun. Harcın üzerlerine isteğe bağlı malzemelerden ( çilek, elma, yaban mersini, böğürtlen, ahududu, badem, fındık) ekleyin, daha sonra bardakları üst kısmını kalan harçla doldurun.
30 dakika pişirin.
5 dakika soğumaya bırakın.
Keyfini çıkarın!

SEBZELİ YUMURTA MUFFİNİ

* 6 tane *
5 yumurta
Tuz
Zevkinize göre karabiber
Ispanak, kıyılmış
Domates, doğranmış
Soğan, ince kıyılmış
Biber, ince kıyılmış
Brokoli, küçük parçalara bölünmüş
Çedar peyniri

Fırını 180ºC’ye kadar önceden ısıtın
Yumurtaları bir çırpma kabında tuz ve karabiber ekleyerek homojen olana kadar çırpın. (Arzu ederseniz biraz kıvam vermek için 2-3 kaşın tam buğday unu ekleyin)
Yağlanmış kaplara istediğiniz kombinasyonda sebzeleri ve peyniri ekleyin.
Çırpılmış yumurtaları her kaba sebzelerin üstünü aşacak şekilde eşit miktarda paylaştırın.
180 ° C’de 20 dakika fırında pişirin.

YULAFLI BAR

*6 tane*
1 muz püresi
¼ fincan bal
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 ½ bardak yulaf
1 bardak yoğurt(labne de olabilir)
İsteğe bağlı olarak (çilek, yaban mersini, ahududu, elma, muz, fındık, mango, ananas, kivi)

Orta büyüklükte bir kapta, olgunlaşmış bir muzu pürüzsüz olana kadar ezin.
Bal ve vanilya ekleyin, karıştırın.
Tuz, tarçın ve yulaf ekleyin.
Her kaba 2 çorba kaşığı karışımı ortasına bastırarak koyun
1 saat boyunca derin dondurucuda soğutun ve fırını  180ºC’ye ısıtın.
Yulaflı karışımı 30 dakika pişirin
5 dakika kadar soğumaya bırakın ve her fincana bir çorba kaşığı yoğurt/labne ekleyin Üzerini istediğiniz meyve ile süsleyin.

Yüzücü Annesi©

Berna Çetin Kavili

 

Reklamlar